Historien bag krydderierne og designet.

Som nævnt tidligere havde Ib gået og drømt om dette baconkrydderi. Ib har arbejdet med krydderier i over 30 år, og han har derfor et stort kendskab til de forskellige krydderier, og hvordan de virker.

RUBS!

Som slagter vil man have RUBS. De virker nemlig. Både til marinering, BBQ, pandestegning, i olie, smør osv. Vi repræsenterer en del RUBS i vores sortment.

Du kan gnide eller drysse RUB på kødet, derefter skal det ligge ved stuetemperatur til det lige som “smelter”, herved trænger det ind i kødet og holder på saften og afgiver den lækre smag af krydderiet ved tilberedningen.

På panden bruges det som et almindeligt krydderi, som skal svitses. Hvis du vælger at røre det op i eks olie – kan du smage dig lidt frem. Vi plejer at bruge ca 1 tsk til 2 dl olie – men nogle gange stærkere.

Vi har anført ved hvert krydderi, om det er RUB, SPICE osv.

Vidste du, at vores Originale Peber Mix til vores kværne, er lavet på kernen af pebret? Dette betyder en helt anden smag, en helt anden kvalitet fyldt med æteriske olier end når du får peber, som er lavet på peber skallen.

Ib havde forelsket sig i en krydderibøtte for mange år siden, da vi boede i USA. Han har snakket om den igen og igen. Mest fordi, at han kunne få hånden ned i den, da han har brug for at ”mærke” maden. Vi fandt vores alu dåse, og vi var slet ikke i tvivl om, at det var den, som vi skulle have vores krydderier i. Både pga. muligheden for at kunne tage krydderiet med fingrene, men også det minimalistiske udtryk og pga. holdbarheden i materialet. Sustainability! Refillposer vil give så meget mening til vores alu dåser, og det er godt i tråd med, hvad vi gerne vil.

Dette førte så lidt senere til, at vi satte os for, at vi ville have en kværn i vores sortiment, som både var god, flot og egnet til refill. Det var ikke en nem mission, men det lykkedes – og vi er så glade.

Tilbage til krydderierne:

Krydderier i høj kvalitet

Krydderier er vel bare krydderier ikke? Nej blev det sagt. ? Kvaliteten varierer meget, og der er stor forskel på om din krydderiblanding er lavet med ægte krydderier eller ikke.

SPICE BY SPICE´s krydderier er meget alsidige, og når du dufter og smager krydderierne, er du på ingen måde i tvivl om, at du har fået fat på et kvalitetsprodukt. Den intense og lækre smag på vores krydderier gør, at der er et utal af anvendelsesmuligheder:

  • Svits på panden, tilsæt salater, gryderetter, dressinger, kantkrydring, rubs, marinader mm.
  • Kryddersmør (Rør det valgte krydderi i stuetempereret smør og sæt på køl bagefter – tilsæt evt. salt & peber)
  • Krydder mayo (vend det ønskede krydderi i mayonnaise. Bacon mayo kan blive stærkt vanedannende ?)
  • Krydderost (Flødeost naturel, hytteost el. tilsættes det ønskede krydderi, og røres godt sammen. Lækkert fyld til svinemørbrad, kylling eller det nybagte brød)
  • Dressing (Skyr, cremefraiche, græsk yoghurt eller andet ønsket mælkeprodukt tilsættes det ønskede krydderi – evt. med salt og peber. Hjemmelavet dressing på den nemme måde.
  • Krydder Olie (Igen her tilsættes det ønskede krydderi din yndling olie. Du kan bruge krydderolien som marinade, dressing eller til at stege i)

På vores Facebook og instagram deler vi alle de opskrifter, som vi kan komme i tanke om, og der kommer også hele tiden nye på hjemmesiden under fanen opskrifter.

Vi har gjort os umage, og jeg håber, at du vil elske krydderierne lige så meget som os.

Keep it simple with lots of love and taste

/ Lise